alarm

Alla företag vill ha företagslarm

Alla företag vill ha företagslarm

editorial

När man tänker på alarm går det ofta en liten rysning i kroppen. Du tänker säkert på ditt alarm på mobiltelefonen som ringer på morgonen och upplever någon slags posttraumatisk stress. Det är det värsta ögonblicket på hela dagen när alarmet ringer och du vaknar yrvaken från din skönhetssömn. Fullt förståeligt att ordet “alarm” inte gör att det nödvändigtvis ringer några positiva klockor direkt.

Men det borde det kanske göra. Alarm är så mycket mer än bara en väckarklocka. Ibland kan du säkert se små klistermärken med just bokstäverna som bildar ordet “alarm” på både hus och lokaler. Dessa alarm är inte till för att väcka dig på morgonen. De är till för att skrämma bort tjuvar och väcka uppmärksamheten hos säkerhetspersonal som bevakar larmaktiviteten i fråga. Det är faktiskt så att larm, och alarm, på så sätt räddar liv och skyddar egendom.

alarm

Stoppar tjuven

Fråga vilket företag som helst som har en fysisk lokal om vad ett larm skulle betyda för dem. Ett företagslarm som skyddar deras egendom gör att människorna bakom företaget i fråga kan sova tryggt på nätterna. De vet att alarm inte enbart fungerar i stunden när ett eventuellt inbrott pågår. De vet att det också förebygger inbrott redan från början. Tjuvar har en tendens att hellre vilja bryta sig in i utrymmen som inte är larmade om de får lov att välja.

Idag är det få, om ens något, företag som kan drivas utan digitala hjälpmedel. Det innebär att det garanterat finns saker som datorer, telefoner och skrivare på varje kontor. I annat fall finns det säkert värdefulla grejer på lagret. Det vet tjuven. Det är exakt därför utrymmet ska larmas. 

Varför skulle du vilja göra det enkelt för inbrottstjuvar när du kan stoppa dem med ett alarm som låter betydligt värre än väckningssignalen på morgonen? Läs mer här: https://www.safeguard.se/