Hudvård

Att lära sig om hudvård

Att lära sig om hudvård

Det kan tyckas att det är ganska enkelt att veta vilken hudtyp man har och vilka produkter man behöver. Men för den som inte har kunskapen kan det vara lite knepigt ibland. 

Stina hade hela sitt liv använt sig av tvål och vatten för att att ta bort smink och rengöra huden. Men så en dag bestämde hon sig för att det var dags att börja ta hand om sig ordentligt. Hon köpte hem produkter för torr hud och kände sig nöjd med sina inköp. 

Hon använde både rengöringsmjölk, ansiktsvatten och en lite fetare kräm. Visserligen blev hon lite mindre torr. Men finnarna som hon även hade innan fortsatte att dyka upp. Hon kände sig modfälld och började slarva igen. 

Hennes kompis som visste vad besviken hon blivit gav henne en ansiktsbehandling i födelsedagspresent. Väl där berättade hon för hudterapeuten om sitt dilemma. Hon fick då veta att hon inte hade bara en torr hud utan dessutom blandhud. 

Skaffa kunskap och investera i rätt produkter

När man använder tvål och vatten torkar man ut huden. Tvålen som inte är gjord för att ta hand om ansiktet kan inte penetrera huden då porerna i ansiktet är mindre än de på kroppen. Det innebär att orenheterna blir kvar och huden blir yttorr. Ibland kan man ha det som kallas T-zon då huden är fetare i pannan, vid näsan och på hakan.

Vid T-zon behöver man balanserande produkter som samtidigt ger fukt och går ner på djupet.  Ofta är det bättre att välja en kräm som ger mera fukt än en som är fet. 

En rengöring, ansiktsvatten och en kräm är ett perfekt startkit för den som inte brukar använda produkter. Känner man att det är för mycket fix med att göra hudvård både morgon och kväll kan man koncentrera sig på kvällen då huden själv rengör under natten.