Microneedling

Den senaste metoden inom hudbehandling

Den senaste metoden inom hudbehandling

Vare sig man vill eller inte så föråldras ens hud varje dag. Alla timmar i solen och alla skratt leder till att man får rynkor och linjer i huden. Men huden kan också förändras genom ärr av gammal akne eller skador. Oavsett så är förändringar i ens hud oundviklig, men inte nödvändigtvis oföränderligt. Genom en ny metod som kallas Microneedling så kan gammal och skadad hud få nytt liv igen. Denna nya, helt naturliga metod har kommit att smått revolutionera hudbehandlingen och är idag den kanske populäraste metoden när det kommer till behandling av hud.

 

Detta är microneedling

Microneedling har, som man kanske kan räkna ut, med nålar att göra. Enkelt förklarat så sticker man hål på huden med nålar; oftast genom att rulla en roller med små nålar över huden. Nålarna skapar små kontrollerade skador på huden, vilket i sin tur gör att hudens egen läkningsprocess triggas igång och skapar nya friska hudceller. Behandlingen sker vanligtvis på en hudklinik. Men man kan idag även köpa en egen roller med tillhörande krämer. Dock så ska man vara försiktig och till att börja med inte utföra behandlingen på sig själv, utan istället besöka en klinik.

 

 

Så går en behandling till

Vid en behandling av microneedling på en klinik så börjar behandlaren att bedöva huden med en särskild kräm. Sedan genomförs själva rullningen efter ett speciellt schema. Efter behandlingen så lägger behandlaren på ett serum eller en mask för att lugna huden. Behandlingen är alltså smärtfri och tar ungefär 30–40 minuter. Man bör inte vara orolig om man inte ser resultat direkt. Resultatet visar sig nämligen vanligtvis efter 2–6 veckor. Resultat ses redan efter en behandling, men en kur på 3–6 gånger rekommenderas alltid. Innan man bestämmer sig för att genomföra en behandling bör man boka in en konsultation. Då läggs det upp en personlig behandlingsplan för just dina behov.