bärgare stenungsund

En bärgare i Stenungsund står för turen i oturen

En bärgare i Stenungsund står för turen i oturen

Solbrillorna är på. Wunderbaumen med den amerikanska flaggan hänger i backspegeln. Rävsvansen är fastspänd på antennen. Rutan är nedvevad och du vilar armbågen på kanten så att den sticker ut ur fönstret och kan känna den friska vinden medan du blåser iväg på vägarna till tonerna av “Passenger” med Iggy Pop. Det här är roadtrip på riktigt. Detta har du längtat efter hela sommaren, och äntligen är dagen här då kan ge dig ut i den fria världen. 

Du tar höjd från Uddevalla och planerar att köra längs med hela västkusten tills du når de sydligaste delarna i väst, Falsterbonäset. Du är redan på gång och har kommit en bit söderut och befinner dig i höjd med Stenungsund. Men, vänta nu. Vad var det där som lät? Varningslamporna börjar lysa på instrumentbrädan. Rök ångar upp ur motorhuven. Här går det inte att köra vidare. Du kör in till kanten och fruktar det värsta. 

 

 

Det kunde varit värre

Det är visst här det tar slut. Det är tydligt att du inte kommer kunna köra vidare med bilen. Du ska nog vara glad att den överhuvudtaget inte exploderade. Du hann drygt fyra mil på din roadtrip innan bilen strax utanför Stenungsund bestämde sig för att arbetsvägra. Nu står den där. Åtminstone till dess att du ringer en bärgare i Stenungsund som kan komma och hämta den.  

I det här läget är du helt och hållet beroende av bärgaren. Bilen kan du inte flytta själv. Du hade inte ens kunnat köra den till skroten i det skicket den befinner sig. Men bärgaren kan med ganska kort varsel och med stor flexibilitet komma ut och bärga bort bilen till verkstaden och köra dig in till stan så att du inte blir ståendes längs E6:an med din förbrukade kärra. Otur att resan blev så kort, men tur att den åtminstone tog slut i Stenungsund.