skola

En bra grund för ditt barn

En bra grund för ditt barn

Vi har många olika roller och utmaningar under vår livstid. Vissa är viktigare än andra, och vissa svårare. För de av oss som fått bli föräldrar är det nog den allra viktigaste. Vad kan vara viktigare än att lyckas ge barnen en trygg uppväxt och bra värderingar för att klara sina liv på ett bra sätt? Under de första åren är du som förälder den som har den största påverkan på ditt barns liv. Dock kommer det snart in andra personer som delar den uppgiften. När barnet börjar på dagis eller förskola kommer det att tillbringa flera timmar om dagen med andra personer.

 

 

Välj rätt förskola

 

Betyder det att din påverkan på barnets trygghet och värderingar försvinner? Till viss del kanske. I alla fall den direkta påverkan. Istället kan du påverka genom att välja en förskola som har samma tankar och samma värdegrund som du har. På det sättet kan du känna dig trygg och veta att personalen på förskolan har samma värderingar som du.

 

Det finns en förskola i eskilstuna som kan vara intressant att titta lite extra på om du utöver värdegrund och värderingar också gärna ser till att ge ditt barn ett försprång i vårt moderna och internationella samhälle.

 

Språk är en viktig kunskap

 

Även om svenska är, och förhoppningsvis alltid kommer att vara, vårt officiella språk, vet vi att utan bra kunskaper i engelska har man ett handikapp både i arbetslivet och privat. Därför är det bra att tänka på att introducera det engelska språket tidigt. Det handlar alltså om att ha en helhetssyn när du väljer förskola till ditt barn. Det är viktigt att veta skolans värdegrund och pedagogisk inriktning. Du måste veta att barnet får de kunskaper det behöver, i en trygg omgivning. Googla förskola i Eskilstuna för att hitta rätt skola för er.