mögel

En hemtrevlig bas

En hemtrevlig bas

Borta bra men hemma bäst, som det brukar heta.
Jo, visst är det trevligt att resa omkring och se världen. Det gör något med sinnena och skapar nya perspektiv på ens tillvaro där hemma. Det är som en energi som man tar med sig och på något sätt planterar i sin vardag. Som vanligt är det just kontrasten som skapar möjligheterna. När man är på resande fot är det som sagt spännande, men många gånger är det först när vi återvänder hem som effekterna av resan blir tydliga.

Just därför är det så viktigt att trivas på sin ”bas”, om man nu får kalla ens bostad för det. Inte ett särskilt sexigt namn, men det förtydligar vad det rör sig om: Platsen där vi landar och laddar upp oss för att sedan ge oss av igen för att upptäcka omvärlden.

Och att trivas handlar ju förstås om saker som att man har möblerat sitt hem på ett sätt som känns inbjudande. Ingen vill väl på i ett hem som inte känns som ett hem?
Det handlar dels om möblemang och utsmyckning, men även om att ha det städat och rent. Då snackar vi inte bara om att dammsuga, torka och damma av utan även om mer hygienisk koll än så.

Bland det otrevligaste som finns är nämligen när vi drabbas av ohyra och liknande. Ta till exempel mögel som trivs i våta och bristfälligt ventilerade områden.
Misstänker du att du har mögel så kan du enkelt besöka mögel-test.se där du hittar tester i olika priskategorier. Bara att välja det test som passar plånkan och omständigheterna bäst.

För visst är det en obehaglig känsla: Att huset kan vara fullt av små svampar som vi inte kan se men som kan påverka vår hälsa på ett negativt sätt. Då är det bättre att undanröja alla tvivel och göra ett mögeltest.