flyttfirma Uppsala

Erfaren flyttfirma i Uppsala

Erfaren flyttfirma i Uppsala

editorial

En flytt ska helst planeras ordentligt, annars blir den onödigt stressig. Bäst är om man kan sortera och rensa ut sådant som man inte längre använder. Det som är trasigt ska lämnas till återvinningen medan annat kan skänkas bort eller säljas. Många hjälporganisationer och andrahandsbutiker kan också komma och hämta både saker och möbler. Då slipper man att själv transportera bort sådant som man vill bli av med. 

Inför en flytt gäller det att också bestämma sig för hur mycket hjälp man vill ha av flyttfirman. Vill man att de även ska sköta packningen av bohaget eller räcker det med själva bärandet och att transportera sakerna till den nya adressen? Ibland vill man kanske hinna renovera innan man flyttar in och då kan det underlätta om man kan magasinera hela eller delar av bohaget hos flyttfirman. 

 

Hur mycket kostar det att anlita en flyttfirma?

Bästa sättet att hitta en flyttfirma på är att söka på nätet på exempelvis ”flyttfirma Uppsala”, och man får upp flera alternativ. På de olika flyttfirmornas hemsidor kan man sedan hitta information om olika flyttjänster och även skicka in en prisförfrågan. Hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma beror på hur stort bohaget är och vilken våning man flyttar från och om det finns hiss. Men också sträckan som bohaget ska transporteras påverkar priset, och även om det finns tunga och otympliga möbler som kräver specialhantering. 

 

 

Viktigt att den flyttfirma man anlitar är certifierad

Innan man bokar en flyttfirma måste man också försäkra sig om att företaget är seriöst och är certifierat. Det innebär att företaget har kollektivavtal och betalar rättvisa löner till sin personal, men också är ordentligt försäkrade. Då kan man vara säker på att flyttfirman handskas varsamt med bohaget men också att man får ersättning om något skulle skadas eller gå sönder.