pumpservice - pumpar Halmstad

Kvalitetspumpar i Halmstad

Kvalitetspumpar i Halmstad

En pump eller flera pumpar behövs när du ska transportera någon form av vätska eller gas från en plats till en annan, både när det gäller ämnen med hög eller låg viskositet. Det är av största vikt att en pump håller en viss standard, den ska hålla i många år framöver och vara pålitlig och säker. En pump som krånglar och kanske stannar mitt i produktionen vill ingen företagare ha.

Som du säkert redan vet så gäller det att ha rätt pump för rätt tillfälle som kan utföra förflyttningen på ett säkert sätt. Det ska vara säkert för personalen som arbetar med pumpen och den omkringliggande miljön. Självklart gäller det även för innehållet som ska transporteras. Med jämna mellanrum så behöver befintliga pumpar underhållas, servas och kanske repareras.

Runt om i landet levereras pumpar till olika företag och du kanske söker efter pumpar i Halmstad som håller god kvalitet. Det går att få färdiga pumpar, reservdelar och den pumpservice som just ditt företag är i behov utav. Det finns till exempel fatpumpar som är populära inom livsmedelsindustrin och kemiteknisk industri. Gäller det transport av syror och farliga vätskor så finns det speciella magnetdrivna pumpar som är lämpliga för det. 

Magnetdrivna pumpar

Dessa pumpar används med stor framgång i många olika branscher som till exempel kemisk och petrokemisk, farmaceutisk, oljeraffinaderi, elektronik, pappersbruk, socker, växter, mejeri, bioteknik, livsmedelsförädling och många andra. Några som marknadsförs är magnetdrivna centrifugalpumpar från till exempel Lafonte, Serfilco och Gemmicotti.

Impellerpumpar 

Pumpningen med en impellerpump sker med ett jämnt flöde utan pulsationer och den är mycket skonsam mot det innehåll som ska pumpas. Det innebär att ömtåliga vätskor kan pumpas utan att det finns risk att de tar skada. En allroundpump med ett brett användningsområde klarar både låga och höga viskositeter, och medier som innehåller luft och/eller partiklar.