9v batteri

Ladda upp dina batterier!happine

Ladda upp dina batterier!happine

Vi känner oss alla lite urlakade ibland. Tomma på energi och bara trötta.

För somliga av oss går det så långt som att vi blir sjukskrivna. Och efteråt kan vi se alla tecknen som länge fanns där – precis som en brandvarnare som håller på att få slut på sitt 9v batteri. Systemet ger ifrån sig att par ”pip” för att uppmärksamma att det snart är slut på energi.
Huruvida vi lyssnar, och ser till att ge oss själva tid för återhämtning, ja det är ju helt upp till oss själva.

För i motsats till batterier kan vi inte bara byta ut vårt inte mot en ny version. Det tar tid att komma tillbaka när man väl har bränt ut sig. Någonstans handlar det i grunden om att hitta sitt värde igen.
För innebär inte utbrändhet att vi har behandlat oss själva på ett sätt som vi aldrig skulle behandla någon annan på? Eller rättare sagt: Vi har behandlat oss själva på ett så dåligt sätt att vi har låtit alla andra gå före oss själva.

Men visst vore det praktiskt om det bara var att stoppa in ett nytt batteri i oss själva. Få en nystart bara sådär. Lägga in en beställning på Batterionline.se och sedan bara vänta på smidig leverans. Men, som sagt vi är inte en brandvarnare, en effektpedal till en gitarr eller någon annan sorts elektrisk apparatur.

Vi är människor som behöver se efter oss själva. För samhället kommer att fortsätta rulla på. Blir vi rädda för att halka efter, och låter bli att ladda upp våra inre batterier, så kommer livet förr eller senare att tvinga oss till återhämtning.

Så ge dig själv den bästa julklappen i år. En present som kommer att fortsätta att ge dig glädje året om.

Ge dig själv kärlek, uppskattning och återhämtning.