bud

Leverans av mjölk och glass

Leverans av mjölk och glass

När man tänker kyltransport så tänker man säkert först och främst på kylvaror och frysvaror till matbutiker och restauranger. Ute på vägarna kan man se alltifrån stora trailers ner till små skåpbilar som kör runt med bilder på matvaror på sidorna. Är man observant så kan man även se att de ser lite annorlunda ut än andra bilar av samma modell och storlek. Ovanpå taket finns det ofta en slags bulle som sticker upp. Det tillhör kylaggregatet, och är ett måste för att godset ska hålla rätt temperatur under hela frakten, från start till slut.

 

Hjälp vid tillfälliga toppar

Eftersom det krävs speciella fordon för kyltransporter så är det också något som många budfirmor slagit sig in på, som exempelvis https://www.kungsbud.se/. På det sättet kan man som bud även hjälpa sina kunder då de har tillfälliga toppar av kyltransporter, eller av någon annan anledning behöver extern hjälp för att kunna sköta sina åtaganden. Det finns även de bud som hjälper företag som av någon anledning ska flytta kylvaror från en plats till en annan. Kanske är det en kedja som säljer slut på en sorts glass i en restaurang och behöver frakta över den från en annan. Med andra ord det som många ser som ett buds primära uppgift.

 

 

Smidig och snabb

Som bud förväntas man vara snabb och smidig när det gäller uppdrag. Det kan vara en svår nöt att knäcka, eftersom även bud behöver en viss kontinuitet i sina dagar. Genom samarbeten med fraktbolag så kan man fylla funktioner som fraktbolagen inte själva känner att de kan eller vill fylla. Det händer att man väljer att hyra in en budfirma för att mer eller mindre köra transporter på heltid, istället för att själva införskaffa bil och förare. Fördelen är att snabbare kunna anpassa kapaciteten efter det behov som kunderna har.