antikvariat

Litteraturintresserad? Besök ett antikvariat!

Litteraturintresserad? Besök ett antikvariat!

Uppskattar du en riktigt bra bok? Kanske allra helst en bok med många år på nacken, frasiga sidor och ett omslag som skvallrar om svunna tider? Då ska du absolut besöka ett riktigt antikvariat. Där kan du, förutom att köpa gamla böcker inom såväl facklitteratur som skönlitteratur, också sälja dina egna gamla pärlor om du skulle vilja. Ett antikvariat är dessutom proffs på att laga och fixa till böcker som är i behov av lite extra kärlek. Med hjälp av riktigt bra hantverk, traditionella metoder och en stor dos noggrannhet kan en duktig antikvarie ge en sliten och trasig gammal bok nytt liv igen.

 

Uppslagsverk, samlingar och rariteter

Ett antikvariat är särskilt bra att kika förbi om du är på jakt efter kompletta uppslagsverk, gamla skinnband eller någon speciell raritet som inte finns att få tag på var som helst. Många antikvariat annonserar på sin hemsida vilka slags böcker och genrer de har mycket av för tillfället, och vilka de är intresserade av att köpa in. Är du sugen på att sälja böcker till ett antikvariat men vill veta värdet på dem först? Inga problem. En antikvarie kan naturligtvis värdera dina böcker och lämna dig ett pris att fundera på innan du beslutar dig.

 

 

En bokexpert av rang

Skulle det vara så att du söker efter en speciell bok av äldre upplaga men inte lyckas hitta den, är ett antikvariat ett utmärkt ställe att vända sig till. Genom att lämna in en förfrågan på boken du söker, kan antikvarien många gånger hjälpa dig att hitta den och beställa hem den för avhämtning i butiken. En antikvarie är nämligen inte bara expert på gamla böcker och hur de ska tas om hand på bästa sätt, utan också på var man ska leta för att ha störst chans att hitta precis det exemplar man söker efter.