kött och chark

Mycket gott inom kött och chark

Mycket gott inom kött och chark

Köpa kött och chark över disk är alltid speciellt lyxigt. Alla varor brukar vara av extra god kvalitet och färskhet plus att man själv kan bestämma precis vad man vill ha och hur mycket. Istället för att ta färdiga förpackningar där man måste välja bland det som finns och den mängden som är förpackad. 

Det går också lättare att se varorna i en charkuteridisk eftersom man kan vända och vrida på allt. Och även se hur det ser ut när man skär i köttet eller charkuterierna. Många butiker passar även på att ha en viss egen tillverkning av produkter som inte ens finns i hyllorna.

 

Välja passande tillbehör

Beroende på hur stor disken är i en butik kan man välja att dela på olika produkter. Det kan därför finnas en köttdisk, en charkdisk, en fiskdisk och en bröddisk. Men hur upplägget än är så brukar man alltid kombinera kött och chark med en del tillbehör som kan passa. 

Det kan vara såser, grönsaksinläggningar, knäckebröd och kex eller annat som kan passa till. Ett upplägg som gör att man på det sättet kan kombinera ihop en hel måltid. Och även få en del tips och uppslag som man kan prova på.

 

 

Kombinationer och recept

Om man köper kött, eller chark, så kan man även passa på att fråga om recept som kan passa inköpet. Väljer man något riktigt fint och dyrt så kan allt vara onödigt om man inte vet hur man ska tillaga det rätt. 

Antingen kan man få receptförslag från personalen eller så finns det ofta receptblad som man kan ta. Det är ofta något som butiken själva har tagit fram för sina kunders skull. Där ser man också vad som mer behöver köpas in för att laga rätten. Som exempelvis kryddor, såser eller något annat komplement eller andra passande tillbehör.