Invaliditet

När försäkringsbolaget kräver invaliditetsintyg

När försäkringsbolaget kräver invaliditetsintyg

Att ha varit med om en olyckshändelse där man fått en skada innebär att vardagen förändras. Kanske är man tacksam att det inte blev värre än det blev men livet har förändrats. Det som tidigare var enkelt och självklart kan ha blivit nästan omöjligt att göra själv.

Man fattar kanske inte hur det kunde gå så illa heller. Kanske var det bara ett litet feltramp som gjorde att man trillade och hamnade så illa. Modern sjukvård kan rätta till även de allvarligaste benbrott och andra skelettskador, men återhämtningen kan ta tid. 

Som tur är kan man i alla fall få stöd och hjälp av samhället, av sitt försäkringsbolag och man tackar sin lyckliga stjärna att man betalat in. Men kontakten med vårdcentraler, sjukhus och försäkringsbolag innebär också en hel del nytt att sätta sig in i. Under den tid man är sjukskriven får man lära sig en mycket om allt pappersarbete som en skada innebär. Om det drar ut på tiden med läkningen kommer försäkringsbolagen dessutom att kräva ett invaliditetsintyg.

 

 

En ortoped som utför operationer och skriver invaliditetsintyg

Det är bra att uppsöka en ortoped som själv gör regelbundna operationer eftersom ortopeden är väl insatt i hur skador brukar läka och hur lång tid det brukar ta. Det känns tryggt att komma på det kostnadsfria läkarbesöket eftersom man får en ordentlig bedömning av hur det är med skadan. En ortopedklinik gör en utförlig undersökning enligt försäkringsbolagens önskemål.

De vet hur intygen skall utfärdas för att viktig information skall komma med. Intyg som inte är rätt från början kan göra att de måste kompletteras och då drar det ut på tiden innan man kan få sin skada godkänd. Får man vänta för länge kan man hamna i en ekonomisk knipa och det är onödigt ovanpå allt annat. Därför är det viktigt att det blir rätt på en gång.