spa

På spa i Tällberg för att finna ro i vardagen

På spa i Tällberg för att finna ro i vardagen

Vila och återhämtning är två saker som lyfts fram allt mer i de flesta sammanhang. Kanske framför allt i träningssammanhang där man för på senare år har börjat pusha för att det faktiskt är under sömnen som kroppen reparerar sig själv. Tidigare skulle man ju pusha sig så hårt man kunde och så ofta som man kunde.

Sätt upp gränser

Numera så lyfter man sömnens roll i välmåendet. Det finns många som säger att det till och med är det viktigaste för att fungera som människa i vardagen. Har vi inte god sömn så har vi inte någonting, om man vill dra det till sin spets.

Kanske kommer man undan med att sova taskigt när man är ung, men ju äldre man blir desto mer inser man hur viktigt det är att få god och djup söm om nätterna.

Det finns dock mycket i vardagen som pockar på vår uppmärksamhet. Intressant nog så har vi i dessa tider av arbetande från våra hemmakontor råkat ut för ett fenomen som få hade kunnat föreställa sig: Vi jobbar för mycket. För resonemanget förra året var nämligen tvärtom: Kommer folk verkligen att arbeta när de jobbar hemifrån, eller kommer de bara att lata sig?

Istället har vi alltså fått det motsatta problemet: Att man inte slutar jobba när arbetsdagen är över. Detta är förstås inte bara en tickande bomb för den individuella hälsan, utan även för familjens sammanhållning.

Etablera därför nya rutiner i påsk där du medvetet arbetar med att bygga upp integritet och tar det extra lugnt. Varför inte åka och ta in på Spa i Tällberg för att låta kropp och sinna sjunka ned i lugn och välbehag? Vi behöver alla hitta vägar tillbaka till stillhet och ett liv där vi inte hela tiden känner att vi måste prestera för att bevisa vårt värde.