LED-skyltar Göteborg

Synliga LED-skyltar i Göteborg

Synliga LED-skyltar i Göteborg

Längst upp på Kungsportsavenyn står Poseidon och blickar ut över staden han bor i. Det är tur att han har humor när det hälls tvål och diskmedel i fontänen. Han tycker bara att det kittlar skönt runt benen. Som symbol för Göteborg så är han van vid att folk skojar och skämtar. När mörkret lägger sig vaknar ett annat ett annat Göteborg upp.

På helgerna är det ölstinna festprissar som vill gotta sig i hans fotbad. Vardagarna däremot brukar oftast vara ganska tysta och lugna. Då brukar Poseidon blicka ut över staden. Se hur nattmörkret sakta sänker sig medan stadens LED-skyltar långsamt lyser upp fasader och skyline. Han har en dröm om att kunna vandra omkring osynlig i staden för att se var alla dessa skyltar sitter.

Poseidon brukar utbyta information med Karin Boye som står vid stadsbiblioteket. Karin står vid kunskapens källa, stadsbiblioteket, och hör både det ena och andra om både LED-skyltar och annat. Under alla år sedan 1930-talet som Poseidon stått och tittat på Göteborg, så har han sett både en stad och en värld i förändring.

 

En stad i förändring

Även om vackra Avenyn är sig lik har saker som Stadsbiblioteket byggts om. Gamla affärer och restauranger har ersatts med nya sådana. Människor kommer och går likt en Chalmerskortege på valborgsmässoafton om våren. I början hörde Poseidon ett litet sprakande ljud när neonskyltarna startades upp om kvällarna.

Idag är neonskyltarna utbytta mot tysta och upplysande LED-skyltar. På https://www.skyltcompaniet.se/produkter/led-skyltar/ gör de exemplariska LED-skyltar Göteborg. De håller länge och visar var företagen finns. 

Inte bara Avenyn, utan runt hela Göteborg, viskar statyerna om de energisnåla och snygga LED-skyltarna. Poseidon, som den kung han är, får höra det berättas för honom. I alla stadsdelar hittar man skyltarna som sprider både ljus och kunskap med sina budskap.