Sockervax

Ta bort oönskad hårväxt med sockervax

Ta bort oönskad hårväxt med sockervax

Glöm rakhyvlar som irriterar huden, kladdiga vaxremsor och smärtsamma behandlingar med epilatorn – framtidens hårborttagning är här. Det är dock kanske en liten sanning med modifikation, eftersom sockervax faktiskt har använts för hårborttagning i många kulturer sedan urminnes tider. Trots det är det inte alltför länge sedan metoden började bli populär att använda på såväl moderna skönhetssalonger, som hemma i badrummet. Sockervaxning är ett billigt, naturligt och skonsamt sätt att bli av med oönskad hårväxt och istället få en slät, sammetslen och vacker hud.

 

Hur fungerar sockervaxning?

Sockervax består, som namnet avslöjar, till största del av socker. Det finns färdiga vaxblandningar att köpa på salong, men det är också superenkelt att göra smeten själv. Några få ingredienser är allt som behövs. Socker, citronsaft och eventuellt lite vatten värms upp i en panna tills det är helt smält. När blandningen svalnat något appliceras den som en pasta på torr och rengjord hud, för att sedan dras av i samma riktning som hårstråna växer. Sockervaxning är mindre smärtsamt än vanlig vaxning, smeten innehåller inga konstiga eller onaturliga ämnen och resultatet blir minst lika bra som efter en traditionell vaxbehandling. Har du känslig hud är sockervaxning ett utmärkt alternativ då ingredienserna är skonsamma och snälla mot huden. 

Utbilda dig till sockervaxterapeut

Har du rivit av några sockervaxbehandlingar där hemma och känner att du har hittat ditt kall? Då kan du ta chansen och utbilda till sockervaxterapeut! Erfarna salonger som t.ex. Bodyfashion i Malmö erbjuder prisvärda och grundliga utbildningar för dig som drömmer om att bli en professionell sockervaxterapeut. Beroende på vilken salong du väljer att utbilda dig på, kan kursen se lite olika ut och uppläggen kan skilja sig något åt. Det vanliga är dock att utbildningen består av en eller ett par dagars teori och praktik på salongen, och sedan kan du stolt titulera dig sockervaxterapeut!