hotell

Ta tid att stämma av med varandra

Ta tid att stämma av med varandra

Det tar ett tag att hitta tillbaka till varandra när man väl har lämnat vardagen bakom sig. Visst är det så?

För trots att vi lever ihop som vanligt med vår käresta så har livet, med jobb och förpliktelser, ändå en förmåga att få oss att känna oss lite ur synk med den vi älskar mest. Om än så bara lite.
Kanske märker vi inte av det förrän vi kommer ifrån allt. Vi vänjer oss helt enkelt vid att vara lite ostämda i jämförelse med varandra. Precis som en gitarrsträng som är någon millimeters vridning på stämskruven från att vara helt korrekt stämd. Men när vi äntligen har klivit in på rummet på vårt hotell i Ekerö så märker vi direkt att något händer. Kanske blir det lite fnittrigt och man inser att man får lära känna varandra lite på nytt igen, om än så för bara ett dygn eller en helg.

De här stunderna är otroligt värdefulla och får, lite oromantiskt, ses som förhållandes motsvarighet till att ta bilen på besiktning. Att ta sig ur vardagen innebär alltså att vi stämmer av med varandra gällande vilket skick förhållandet är i. Finns det saker som gnisslar så brukar det bli uppenbart rätt omgående.

Kanske upptäcker ni att det behövs en timme eller två bara för att komma ifatt med de små detaljerna? De där sakerna som utgör de sublima frekvenserna i ett förhållande. Dessa ska definitivt inte underskattas eftersom de utgör själva det unika med just ert förhållande.
Eller så blir det som skulle vara en romantisk kväll en urladdning av frustration. Då gäller det att försöka hålla sig lugn och lita på att processen kommer att ta er dit ni behöver komma. 

Det är helt enkelt mycket som kan hända på ett hotellrum. Men litar man på varandra så kommer det i slutändan att bli på det sättet som är bäst för just ert förhållande.