musikinstrument

Tips vid köp av gitarr

Tips vid köp av gitarr

Det finns ingen bättre känsla än att sätta sig ner och spela sitt favoritinstrument. Musik kan ge oss så många olika känslor beroende på vilken musiktyp som intresserar en. När det väl är dags att införskaffa sig sitt första instrument i form av en gitarr kanske man inte är så insatt i de olika typerna, men tro det eller ej kan det göra en enorm skillnad att välja en viss sorts gitarr över en annan. Vad är det då som kan vara bra att tänka på innan man ger sig av för att handla det som kan komma att bli ens favoritgitarr?

Kom ihåg följande vid köp av en gitarr

Då var det dags att se över ens föredragna musikinstrument. Man behöver ställa sig själv ett par frågor innan man kastar sig in i ett gitarrköp. Den första av dessa frågor är huruvida man vill satsa på en elgitarr eller en akustisk variant. De flesta rekommenderar att man börjar med en akustisk gitarr då det är enklare att höra vilka tekniker man behöver jobba på då den akustiska gitarren inte har samma förstärkta ljud som elgitarren. Elgitarren kräver inte heller samma styrka i fingrarna som en akustisk gitarr gör, så det är bättre att bygga upp styrkan genom att först av allt satsa på en akustisk gitarr.

En ytterligare fråga som man måste ställa sig själv är om man vill köpa en gitarr som är nylonsträngad eller stålsträngad. Nylonsträngarna är för det mesta tunnare medan stålsträngarna är tjockare. Då nylon är mjukare än strängarna av stål är det allra vanligast att man ser nylonsträngade gitarrer användas bland de som nyligen har börjat spela gitarr. En stålsträngad gitarr kan dock ge ett mer kraftfullt ljud, och med tanke på att strängarna sitter nära varandra kommer det inte att bli lika svårt att ta ackord som på en nylonsträngad gitarr. Ett musikinstrument såsom gitarren bör därför tänkas igenom noga innan man tar ett slutgiltigt beslut.