trädfällning Lund

Trädfällning i Lund - hur du får din trädgård i toppklass

Trädfällning i Lund - hur du får din trädgård i toppklass

editorial

När du vill ha trädfällning i Lund kan det vara svårt att veta vilken typ av trädfällning som passar bäst. Det finns olika typer av trädfällning, och vissa är mer lämpliga för vissa områden än andra. I den här artikeln går vi igenom de olika alternativen och berör också fördelarna med att anlita en professionell trädfällningsfirma, såsom t.ex. Aliasarborist (https://www.aliasarborist.se/traedfaellning/traedfaellning-lund) som utför trädfällning i Lund.

Olika typer av trädfällning

Den vanligaste typen av trädfällning kallas ”clearfell”. Då fälls alla träd i ett område, och det används ofta inom skogsbruket eller när mark ska röjas för utveckling. Det är dock inte alltid det bästa alternativet för din trädgård. Om du har en stor trädgård med många olika typer av träd kan det vara bättre att välja selektiv trädfällning. Då fälls endast vissa träd och resten av trädgården lämnas intakt.

Fördelar med trädfällning

Det finns många fördelar med att anlita en professionell trädfällare. För det första har de rätt utrustning och erfarenhet för att utföra arbetet på ett säkert sätt. För det andra kan de fälla trädet på rätt sätt för att minimera skadorna på din trädgård. Slutligen kan de också hjälpa dig med att ta bort stubbar och gallra ut träd.

trädfällning Lund

Vad kostar trädfällning?

Kostnaden för trädfällning beror på ett antal faktorer, t.ex. trädets storlek och vilken typ av fällning du behöver. Som en allmän regel kan du dock räkna med att betala cirka 1500-3000 kronor för en fri fällning och 2000-4000 kronor för en selektiv fällning. Om du också behöver ta bort stubbar eller gallra ut trädet kommer detta att innebära en extra kostnad för jobbet.

Hur du väljer rätt trädfällningsföretag

När du väljer en trädfällningsfirma är det viktigt att se till att de har erfarenhet och rätt utrustning. Du bör också be om offerter från flera olika företag så att du kan jämföra priserna. Slutligen ska du se till att läsa recensioner om företaget innan du fattar ditt beslut.