Uncategorized

Tryck är mer än böcker

Tryck är mer än böcker

När man tänker tryckeri så tänker man kanske på böcker eller tidningar, men på ett tryckeri kan man göra så mycket mer än det. Eller så kan man helt enkelt säga att allt man kan sätta ett tryck på, är det som ett tryckeri i stockholm, och på andra orter, arbetar med. Att man börjar med att tänka på böcker eller tidningar är inte konstigt eftersom det är där tryckarkonsten startade. Men att boktryckarkonstens början var på 1400-talet i Europa är en sanning med modifikation eftersom lindan var redan på 700-talet i Japan. Det beror endast på vad man kallar tryckeri och boktryckarkonst, vilket årtal man kan se som teknikens början.

 

 

Vad kan man trycka?

 

Förutom böcker och tidningar så är det allt möjligt annat i pappersväg som trycks på ett tryckeri, som reklamblad, väggalmanackor med mera. Man kan trycka kläder av olika slag, och då oftast arbetskläder eller profilkläder som det kallas, men även ett speciellt valt tryck som en t-shirt med ett foto på barnbarnet eller föräldrasupporterna till barnfotbollslaget. I samma anda kan man även trycka övriga slags profilprodukter som pennor, muggar, underlägg, vattenflaskor med mera. Planscher och tapeter. Det finns tre olika sätt att få en logga, text eller ett foto på ett plagg eller en sak och det är antingen att väva eller gjuta in det direkt, laminering eller klisteretikett eller att lämna till ett tryckeri.

 

Tryckeri för mässor

 

Något som blivit väldigt vanligt är att man anlitar ett tryckeri för ett helhetskoncept vid uppstart av ett företag, förändring av företagslogga och vid olika evenemang. Om man varit på mässa eller ett större evenemang som till exempel Melodifestivalen, så har man säkert sett allt som finns i trycksaker för evenemang. Trottoarpratare, skyltar, planscher, biljetter, program, ballonger, godis, dricksflaskor, dekaler och fönsterdekor, bilar, roll-ups, ljuslådor och hela tält med önskvärt tryck.