Låssmed

Utelåst? Ring en låssmed

Utelåst? Ring en låssmed

Att bli utelåst är något många har varit med både en och två gånger i sitt liv. Man kan ha glömt sin nyckel hemma när man gick till jobbet på morgonen, tappat den någonstans på vägen eller i värsta fall blivit bestulen på sin handväska med såväl nycklar som andra viktiga saker i. 

Ibland finns en extranyckel gömd under en blomkruka eller bakom en lampa, men många gånger står man där och kommer inte in. Får man då inte tag i någon som har nyckel är en låssmed det bästa alternativet. Låssmeder har ofta jour och kan således vara på plats relativt snabbt.

Byta lås och göra nyckelkopior

Förutom att assistera människor som blivit utelåsta kan en låssmed givetvis vara behjälplig med en hel del annat också. Önskar du till exempel installera ett modernt och smidigt kodlås på ytterdörren eller få kopior gjorda på dina hemnycklar är det en låssmed du ska vända dig till. 

Behöver du komma i kontakt med en låssmed är bästa och enklaste sättet att göra en snabb sökning på nätet. Då får du upp de alternativ som finns tillgängliga i närheten av där du bor. Idag finns gott om låssmeder runt om i Sverige. 

Gäller det inte ett akut ärende där du behöver få assistans snabbt kan det vara bra att jämföra priser mellan de olika låssmeder som finns, om du har flera i närheten att välja på. Är du utelåst eller av annan anledning behöver komma in snabbt är oftast väntetiden det viktigaste kriteriet att gå efter.

Företag och privatpersoner

De flesta låssmeder erbjuder såväl privat- som företagstjänster. För företag kan det till exempel handla om att installera passagesystem och tillverka nyckeltaggar till alla anställda. Många låssmeder har förmånliga företagsavtal. Låssmeder kan även installera porttelefoner och andra smarta system kopplade till lås och säkerhet på företag.