byggföretag

Vackra kök

Vackra kök

Köket kan räknas som husets hjärta. Ett välplanerat kök gör vardagen lättare och är det dessutom snyggt blir matlagningen mycket roligare. När det kommer till kök finns det många olika stilar och det finns idag möjlighet att renovera köket utan att bli ruinerad. Det går att renovera köket själv men det är betydligt lättare att anlita någon som är proffs. Vill du prata köksrenovering med ett proffs så kontakta https://www.kenthnbygg.se/ 

 

Utformningen är viktig

Givetvis så avgör själva husets konstruktion vad du kan göra. Det går dock att få ett lättarbetat kök även om det är litet. Det du ska sträva efter är att ha nära mellan bänkar, spis och ugn och disken. På så sätt minskar du risken för att slabba ner. Det är skönt att ha gott om arbetsytor, det underlättar också om ni är flera i köket. Höjden på bänkar har också betydelse då det avgör hur du står när du lagar mat. Köksöar är populära och är smidiga men kräver utrymme.

Kök i alla prisklasser

Priserna varierar kraftigt mellan olika kök. Ett designkök kan kosta flera hundra tusen men du kan också hitta billiga kök. Även den med liten plånbok kan renovera sitt kök. Det finns många olika stilar och vissa kök är mer lättstädade än andra. Tänk på att plana ytor är lättare att torka av och hålla rent än de med många detaljer. Idag finns det köksluckor utan handtag som du enkelt öppnar genom att trycka på luckan. Vitvaror är en del av köket och det är värt att lägga några extra kronor på dem. Bra vitvaror drar mindre ström och håller längre. Det finns även smarta lösningar när det kommer till ugnar och mikrovågsugnar. Inbyggda ugnar och mikrovågsugnar gör att du slipper böja dig. Är du osäker så tveka inte att ta hjälp av proffs!