vägmarkeringar

Vägmarkeringar leder er vägen

Vägmarkeringar leder er vägen

Kan ni tänka er vägar utan några markeringar? Hur hade alla vetat hur man skulle köra? Vad är det för regler som gäller? Överallt i trafiken ser vi olika markeringar vi förhåller oss till. 

Dessa hjälper oss och visar var vi ska byta fil, hur man ska ligga för att köra i just den riktningen. Utan vägmarkeringar hade det varit hemskt längs vägarna. Olyckor hade varit betydligt fler än vad de är idag. 

Att arbeta med vägmarkeringar kräver att man kan arbeta efter precision. Markeringar används inte bara för bilar och andra fordon. Utan även för fotgängare och cyklister. Regler finns för alla, och med hjälp av markeringarna kan man följa dem. 

Strecken ska vara raka och tydligt visa vart de ska. Man gör dem ofta med hjälp av maskiner. Men det har företaget som gör dem full koll på. 

 

 

Frihet när man är utomlands 

När man reser utomlands vill man gärna njuta av det så mycket som möjligt. Trots att hotellet har en fantastisk utsikt att bjuda på finns det så mycket mer att se. En del av dessa saker kan man se om man tar kollektivtrafik. Men hur kul är det att göra det? 

Tänk om man ser något fint längs vägen och vill stanna för att titta på det. Det går inte direkt att stanna en buss för det. 

Har man istället en bil så styr man dit man själv vill. Tack vare att man använder sig av samma typ av märken och skyltar även utomlands kan man förstå sig på hur deras regler gäller. Alla länder skriver inte på engelska vad det betyder, då är det viktigt att man kan läsa av markeringarna. Vägmarkeringar och skyltar, de talar alla samma språk. Så även som turist kan man förstå sig på dem och ta sig fram dit man vill.