Luft/Luft värmepump

Värm eller kyl huset med en luft/luft-värmepump

Värm eller kyl huset med en luft/luft-värmepump

För den som vill ha ett bra inomhusklimat under hela året kan en Luft/Luft värmepump vara en bra investering. Den kan både värma och kyla ett rum samtidigt som den också renar luften från partiklar, och underlättar för den som allergisk mot pollen och damm. För den som värmer upp sitt hus med el kan ett byte till en luft/luft-värmepump bidra till kraftigt sänkta uppvärmningskostnader.

En luft/luft-värmepump är enkel att installera eftersom den monteras direkt på väggen och inte heller behöver anslutas till några element för att sprida värmen i huset. I stället sprider den värmen med genom luften och blåser ut den. Därför är det väldigt viktigt var i huset man monterar värmepumpen så att luftflödet inte begränsas av väggar som hindrar värmen från att spridas. Luft/luft-värmepump passar bra i hus med en mer öppen planlösning och som komplement till en vedeldad kamin.

 

 

Det lönar sig att vid köp satsa på ett mer välkänt märke

En luft/luft-värmepump finns i många olika storlekar och vissa drar mer el än andra, vilket kan vara bra att ha i åtanke då man väljer värmepump. Då en den utsätts för en hel del slitage lönar det sig att satsa på ett av de mer välkända märkena. Detta eftersom dessa håller bättre och har längre livslängd samt är enkla att serva och att reparera eftersom det finns bra reservdelar.

För att luft/luft-värmepumpen även ska fungera och kunna värma vid lite lägre utomhustemperaturer måste den vara anpassad för nordiskt klimat. Men vänder man sig till ett företag specialiserat på olika värmepumpar och värmesystem är detta inget problem då de bara arbetar med värmepumpar avsedda för Norden  och nordiskt klimat. De kan även hjälpa till med att installera luft/luft-värmepumpen så att den hamnar på rätt ställe och i rätt höjd.