ögonmottagning

Få hjälp på en ögonmottagning i Stockholm

Få hjälp på en ögonmottagning i Stockholm

Har du problem med ögonen eller synen? Letar du efter en ögonmottagning i Stockholm? Då finns det flera bra mottagningar att välja bland. Men vad kan man egentligen få för hjälp på en ögonmottagning?

Jo, man kan få hjälp med det mesta som har med ögonen att göra. På en ögonmottagning jobbar ögonspecialister och optiker. De kan undersöka och ställa diagnos för att man sedan ska kunna få hjälp och rätt behandling. Behandling kan man till exempel få för synfel, torra ögon samt både grön- och grå starr.

Från grumligt till klarsynt

Grå starr, även kallat katarakt, gör att synen försämras och blir grumlig. Detta kan åtgärdas med en operation som ofta utförs på själva mottagningen. Även medicinska injektioner utförs där.

Injektioner och operationer direkt i ögonen kan verka läskigt och otäckt för många. Men de som utför dem är proffs och vinsten av att ha gjort en sådan behandling kan vara enorm. Tänk att gå från att knappt kunna se, till att sedan återfå en fullgod syn – det finns nog inga andra ord för det än “helt fantastiskt”.

Korrigering av andra synfel

Även andra synfel kan korrigeras, så som om man är närsynt, översynt eller har astigmatism. Även synfel som har uppstått på grund av ålder kan åtgärdas. När man gör en synkorrigering är målet att behovet av glasögon ska minskas eller till och med att man ska kunna slippa dem helt. Var målet sätts beror på hur kraftigt ens synfel är sedan innan.

Tänk att få slippa ha på sig glasögon som skaver och immar igen, eller att få slippa springa runt och leta efter dem. En ögonmottagning kan alltså hjälpa till med det mesta. Utsikterna är riktigt goda för att få rätt hjälp och behandling för sina ögonproblem där – det ser bra ut, helt enkelt.